Terug

Boeken door Blocknotes

Publicaties

Elke week werken de Blocknotesschrijfgroepen met de schrijvers en de coaches toe naar teksten die worden gepubliceerd. Online op deze website of in een fysiek Blocknotes boek. De thema’s in deze uitgaven zijn universeel en dus voor iedereen herkenbaar en relevant om te lezen. Hieronder lees je meer over onze uitgaven en hoe je deze cadeau kunt doen of voor jezelf kunt bestellen.

Gevangenispost

Gevangenispost

In samenwerking met uitgeverij De Geus publiceerden we Gevangenispost, 10 schrijvers van binnen ontmoeten 10 schrijvers van buiten.

Voor het boek Gevangenispost correspondeerden tien schrijvers in detentie met tien gevestigde schrijvers van ‘buiten’. Over en weer inspireerden zij elkaar en schreven nieuw werk. Het resultaat is een caleidoscoop aan verhalen en gedichten die niet alleen een intiem en persoonlijk beeld schetsen van het leven in gevangenschap, maar vooral rijke gelaagde teksten opleveren. Over thema’s als goed en kwaad, ouders, liefde, kinderen, (gemiste en nieuwe) kansen, geluk, weemoed, schuld, verlangen, geweld, angst en moed. Kortom: wat betekent het om mens te zijn?

Met: Bram – Huub van der Lubbe • Amar – Lale Gül • Richard – Thomas Verbogt • Frank – Hannah van Binsbergen • Rino – Marjolijn van Heemstra • Jamal – Pelumi Adejumo • Melvin – Ronelda S. Kamfer • Job – Raoul de Jong • Mo – Christine Otten • Khalil – Peer Hommel

Je koopt Gevangenispost via je eigen (online) boekhandel, bijvoorbeeld hier.


Anders had ik je nooit ontmoet 

Anders had ik je nooit ontmoet is een jubileumuitgave om één jaar schrijfgroep in Lelystad te markeren. De boekpresentatie vond plaats in de PI. Gedetineerden en gevangenispersoneel genoten van de voordrachten. Het werk is nu voor iedereen te lezen.

Sinds November 2021 is er in de Penitentiaire Inrichting van Lelystad een schrijfgroep. Schrijvers van binnen werken onderbegeleiding van buiten Eva Vriend aan eigen teksten. Ze maken gedichten, sprookjes, een kort verhaal of beginnen een roman. De teksten gaan over vrijheid, over liefde, over het verlies van een moeder. De dingen waar het in het leven om draait, zeg maar.

Prijs per stuk: 10,- euro plus 4,50 euro verzendkosten. Heb je interesse en wil je bestellen? Stuur een mail naar info@stichtingblocknotes.nl.


Openheid van zaken

Openheid van zaken

Sinds januari 2017 is er een schrijfgroep in Penitentiaire Inrichting Heerhugowaard. Iedere twee weken werken schrijvers van binnen samen met schrijver van buiten Christine Otten aan eigen teksten: verhalen, gedichten, spoken word of een roman. Na eerdere succesvolle publicaties is er nu Openheid van Zaken, verhalen en gedichten van binnenuit. Nieuw zinderend werk over alle aspecten van het leven: liefde, onmacht, verlangen, kinderen, dromen, vergeving, woede, inspiratie, cowboys, draken, hoop en een koffiemachine.

En over schrijven. Hoe verschillend de teksten ook zijn qua vorm en inhoud, door de context waarin ze tot stand zijn gekomen – een schrijfgroep in de gevangenis- hebben ze ook raakvlakken. Openheid van zaken is een boek dat geschreven moest worden.

Prijs per stuk: 10,- euro plus 4,50 euro verzendkosten. Heb je interesse en wil je bestellen? Stuur een mail naar info@stichtingblocknotes.nl.