Terug

Je moet het van ver halen

Publicaties

Zijdelings betrokken bij de schrijf-workshop is mij gevraagd hierover iets te zeggen én een bijdrage te leveren voor deze bijzondere tekstenverzameling.

Vanaf het moment dat de workshop van start gaat, verandert er iets. Er wordt gecreëerd met gedachten en woorden die vaak met papier en al in de prullenbak verstommen maar soms worden bewaard, opgespaard. Losse flarden tekst, prachtige zinnen en hier en daar beginselen van een boek. De mooiste overwegingen komen voorbij en na ruim twee jaar schrijfoefeningen is het tijd om te bundelen, te bewaren. Immers, met een stijging van de penvaardigheid neemt ook het aantal schrijverijen toe dat de prullenbak overleeft.

Een verzameling letters, woorden en zinnen die, in de juiste volgorde, als gedichtenschrijverij, stukjesschrijverij en memoiresschrijverij zijn opgetekend. Dit boekje bevat een klein deel en de gemaakte keuzes, door mij en een van de workshop-leden, zijn een momentopname; een andere dag, een ander humeur en zelfs een kop groene thee kunnen de keuze al beïnvloeden. Deze uitgave, overigens met dank aan de directie, is gerealiseerd door de onbeschrijfelijke inzet en aansporingen van Christine en de creatieve tekstuele vlijt van de workshopleden.

Meer dan mooi, hier en daar anders en hoe bijzonder dat dit hier mogelijk is.

Voorwoord & inhoud
Tegen de stroming