Terug

Lamyn Belgaroui

Lamyn Belgaroui (1987) schrijft gedichten, raps en spoken word. Vanaf jongs af aan was hij al bezig met het schrijven van teksten. In al zijn broekzakken, schriften en schoolboeken waren rhymes en gedichten te vinden. Zijn stijl kenmerkt zich door een voelbaar plezier in het spelen met woorden en taal, en altijd met een persoonlijk verhaal of een persoonlijke boodschap.

Lamyn heeft inmiddels op vele events zijn teksten ter gehore mogen brengen. Als spoken word artiest heeft hij ervaring opgedaan bij evenementen als Woorden worden zinnen & Read my world. Tevens is Lamyn huisdichter bij Noorderwoord waarbij hij de avond afsluit met een gedicht dat ter plekke geschreven is. In 2010 heeft Lamyn in samenwerking met de Peter Faber Stichting een tour opgezet waarbij jongeren (Zwervende Dichters) de kans kregen eigen geschreven teksten te tonen aan een groter publiek. Dat jaar was de groep overal te vinden, van theaterzalen tot festivals.

Naast het schrijven en optreden heeft Lamyn een grote passie voor het geven van workshops. De workshops zijn voornamelijk gericht op jongeren met als doel hun eigen verhaal te creëren en aan de hand van een pen en papier een eigen stem te vormen. Zo heeft hij een gedichtenbundel gemaakt met jongeren in de Justitiële Jeugd Inrichting in Rotterdam, daarnaast was een waar hoogtepunt een optreden met jongens van de Top 600 bijgewoond door voormalig burgemeester Van der Laan.